Цена на агнетата – Румъния

1

Най-вълнуващата тема през този месец, за овцевъдите и консуматорите, е цената на агнешкото.
Първите, че цената ще формира загубата или печалбата за фермата.  Купувачите, съвсем нормално, ще искат по-ниски цени, нали трябва да останат пари и за бирата. Тази година, в понеделник, стартира продажбата на ярешко месо в една от „веригите”. Логото на рекламата звучи така – ”ниска цена, високо качество”.

Засега първото не е вярно.

Цената почва от 18 лева и стига до 20 лева. И следва въпросът, при кой отива най-голямата печалба. Фермерите говорят за 6 лева, за се стигне до 20 лева на рафта. При тази цена, хората ще искат да купят качествено месо. Така че, ако овцевъдите не осигурят такова, няма да могат да спрат вноса. Никой няма да е съгласен да дава висока цена, за некачествена продукция, била и то българска.

Преди няколко дни, по румънската телевизия, председателя на една от румънските овцевъдни организации, казва, че тази година цената за агнетата е много добра. Големите агнета се продават за 14 леи /5.60лв/ за килограм, а агнетата до 20 килограма за 16,5 леи /6.60 лв/ за килограм.

В момента не можем да охкаме. През този период ние се радваме на два празника, мюсюлманският празник, който е на 13 април, и на онези кораби, които са напуснали  Румъния, натоварени с овце и говеда , които  останаха до Суецкия канал. Този проблем вече е решен и те ще стигнат до празниците при купувачите.Така че, цената не е добра, но в сравнение с други години – е много добра.

Искам да кажа истински неща. Казвам, че в този момент нямаме причина да се оплакваме от цената на агнешкото. източник:Агро ТВ.

 

1 КОМЕНТАР

  1. НАПЪВАЙТЕ НА РАБОТА И ПРОИЗВОДСТВО ТОВА ВИ Е СПАСЕНИЕТО .ЦЕНАТА НЕ Я ОПРЕДЕЛЯТЕ ВИЕ А ПАЗАРА ДЕМЕК НИЕ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ КОЛКО СМЕ ГОТОВИ ДА ПЛАТИМ ЗА АГНЕШКО.ПРИ НИСКИ ДОХОДИ И МАЛКО ПРОИЗВОДСТВО Е СЪВСЕМ ЕСТЕСТВЕНО Е ДА СЕ ТЪРСИ ПО НИСКА ЦЕНА .БИХ ВИ ПОСЪВЕТВАЛ ДА ПРОДАВАТЕ НА ЦЕНИ ОТ 5.50 ДО 6 ЛЕВА .

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук