Цената на агнетата –  Гърция

0

След първите добри продажби и износа за Италия, в днешния ден, въпреки малкото увеличение на цените, преди католическия Великден, който се празнува на 4 април, овцевъдите не са доволни.

Както писахме, скъпият фураж изглежда определя играта с агнетата, както и вноса, като търговците вече бяха излезли в … кръга преди няколко седмици, за да заловят животните. От  Федерацията на животновъдите заявяват, че  през последните няколко дни цената на трупното агнешко  се е повишила с 30 цента и сега варира от 4,50 – 4,80 евро за килограм.
Освен това, в момента има  има търсене, в същото време  наличността на агнетата е ограничена. Овцевъдите се надяват за Великден цената да отиде нагоре и да мине миналогодишната цена от 4.80-5 евро/кг месо.

В Гърция, в момента най-ниски са цените на агнешкото на остров Крит. Сага те са около 3,80 до 4 евро за килограм, и това предсказва фалита на много ферми имаики се в предвид скъпия фураж, с които се хранят агнетата.

Организациите съветват своите фермери,  да бъдат твърди тази година в преговорите, които ще водят с търговците на месо, тъй като няма място за отстъпление. Производствените разходи в Крит за 10 кг агне възлизат на 60 евро, с цена под 6 евро, производителят влиза в преразход.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук