Цените на пролетно агнешко месо нарастват с „оферти до 7,80 евро / кг“

Ирландската фермерска организация на овцевъдите,  известява своите членове, че пролетните агнета трябва да са на по-висока цена, тъй като търсенето ще се засили през следващите дни, според анализаторите на организацията.

Купуването на Великденски агнета  е в разгара си. Веднага след това идва продажбата на агнета за Рамадан, който започва във вторник, 13 април.

Броят на готовите агнета  е изключително ограничен и кланиците и търговците на едро се конкурират силно за доставки. Кланиците  плащат от 7,30 до 7,40 евро/кг за трупче. Предлагат се за  по-големи партиди и по-високи котировки, достигайки до 7.80 евро.

„Тези силни и подобряващи се пазарни условия, ще  се отразят положително в цените за фермерите. Ранните производители на агнешко месо трябва да бъдат възнаградени с премия за пролетни агнета, които да покриват  разходите, свързани с производствената система и дългосрочния ангажимент на тези фермери за осигуряване на агнешко месо…

Въпреки тези добри цени за пролетното агнешко месо, те не отразяват стойността на този първокласен продукт “и разходите, свързани с производството му”, подчертава председателят на организацията… Цените, плащани от кланиците за пролетно агнешко месо, трябва да бъдат увеличени – добави той. В заключение председателят Деникс  казва, че търсенето е силно, броят на агнетата  е ограничен и фермерите трябва да продават бавно, за да увеличат максимално възвръщаемостта.

IFA

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук