Режеш храст – глоба 2500 евро

0

Ovce & Kozi.com: Интересни неща стават у нас. Машини, които сами копаят за злато, други машини, които сами заравняват дюните, следват местата където отпадъците сами идват и куп още подобни случаи. Имаш чувството, че гледаме филма с Луй дьо Финес „Ни чул, ни видял”. Това обаче трудно може да се случи в Ирландия. Там „бият” яко с пръчката, дори ако изрежеш един жив храст.

Земеделски производител  в Ирландия е осъден да плати 2500 евро за изрязване на жив плет, нарушавайки Закона за дивата природа..
Обвинението е : – унищожаване на растителност върху необработваема земя по време на сезона за гнездене на птици, който продължава от 1 март до 31 август всяка година..

Обвинителят докладва на съдията, че фермера отрязва растителността в „особено чувствително време от годината, когато младите птици все още са в гнездата си“ – и  са скрити сред растителността. А тази растителност, която расте в необработваема земя, е много важно местообитание за разплод на птици.

Обвиняемият предлага да направи дарение от 1000 евро за дивата природа, но съдията отхвърля това предложение с аргумента, че парите са малко. Той налага  глоба от 2000 евро, които трябва да бъдат внесени по сметката на Ирландският тръст за дивата природа..

Живите плетове  подкрепят огромното  биологично разнообразие, но след като бъдат унищожени, те изчезват завинаги, както и биологичното разнообразие, което зависи от тях. Всичко – от птици до бозайници до насекоми до растения. Те са източник на храна и подслон и едно от най-важните  местообитания.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук