Веган-вълна

0

У нас се чудим къде да денем вълната, на Авсралийския континент се чудят къде да я продадат за да вземат повече пари.
Но, след месото и млякото, дойде и ред на вълната да се впиши в производството на веганските продукти.
Вече се произвежда материя подобна на вълната и наречена веган-вълна.

Овцевъдите, които произвеждат основно вълна, са притеснени от тази конкуренция и вече издигнаха лозунги, в продукт който няма вложена вълна, в името му да не споменава думата “вълна”. Те също казват, че всичко друго, което наподобява вълната, но не е произведено от овцете, не трябва да носи името вълна.

Веган-вълната е направен от три части памук и една част влакна от плевелния калотропис, който е често срещан в части от Северна Австралия.

 Weganool е първият наличен в търговската мрежа продукт, произведен от алтернатива на кашмирената вълна, направен от пустинни растения. Тази иновативна тъкан е смесица от органичен памук и Calotropis Gigantea, плевел, който живее в податливи на суша и изчерпани почви и практически не изисква вода или пестициди.

Този плевел е пионерско растение, което възстановява микроклимата и плодородието на почвата, така че други култури да процъфтяват. Освен това страничният продукт от извличането на фибри се трансформира в естествен тор. Weganool е мащабируем проект на общността, създаден от индийската компания Faborg с нулеви отпадъци, възстановяващ биологичното разнообразие и борба с бедността в селските райони на Индия.

Продукта се преработва в Индия и се превръща в облекло от белгийския дизайнер Infantium Victoria, който предлага на пазара дрехите си като “100% органични и одобрени от PETA вегани”.
Те защитават използването на термина „веганска вълна“, като казват, че продуктът се предлага на пазара по този начин, тъй като има подобни свойства като вълната.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук