Проблемът – вълна

0

време за прочит: 1 минута

Оказа се, че румънците са много упорити. След две години и два варианта провал при събирането на вълната, те влизат в трети вариант.
Защо казваме провал.
Защото най-напред се даваше по една  румънска лея (0,40 ст) премия за килограм на овчарите, ако си предадат вълната на пунктовете. След това се дадоха доста пари за изграждане на пунктове за събиране на вълната. Тези мерки не дадоха някакъв резултат, щом се минава към трети вариант. Информацията ни е, че при приемането и субсидирането на вълната е имало доста нарушения в стил Остап Бендер.

Сегашният проект под името да „Да помогнем за събирането на вълната”, ще се контролира от МЗ на Румъния и включва три центъра за събиране, така че овцевъдите да имат къде да продават вълната си. Парите ще са от Националната програма за устойчивост и икономическо възстановяване.
В становището на министерството се казва: ние имаме доста вълна, но липсва, първично събиране и обработка и измиване. Има много потребители, които се интересуват от тази вълна, текстилната промишленост и фармацевтичната индустрия, за която се извлича ланолин, видяхме много хора, загрижени за използването на тази вълна, която е много екологична към природата, която също може да се  използва и в строителството като изолатор.  От вълната  с най-ниско качество, която съдържа други елементи, може да се направят торове, защото е биоразградима.

Министър Орос съобщава, че тези проекти ще бъдат представени на Европейската комисия следващата седмица и се надява да бъдат одобрени.  

Остап Бендер е основен герой в романите на Иля Илф и Евгений Петров „Дванадесетте стола“ (1928) и „Златният телец” (1931), „великият комбинатор“, който знае „четиристотин сравнително честни начина за измъкване на пари“. Той е един от най-популярните герои в руската сатирична литература.

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук