Съседите: Румъния – обвързана подкрепа

0

ВРЕМЕ ЗА ПРОЧИТ: 3 МИНУТИ

Министерството на земеделието на Румъния публикува на официалния си уебсайт проектът на заповед за прилагане на схеми за плащане в селското стопанство в преходните години 2021-2022.

 Какви са условията за обвързаната подкрепа:

Подпомагане на овце – обвързана подкрепа

 – кочовете, за които се иска подкрепа, трябва да бъдат регистрирани в генеалогичния регистър на породата, основен раздел;
– стадото овце, за които е разрешено селекционен контрол да бъде вписано/регистрирано в генеалогичния регистър на породата, основния или допълнителния раздел, както и при контрола на производствените показатели.
– големината на стадото да е между 150 и 500 глави овце и/или кочове,  с изключение на тези в планинския район, определени в приложение.
– животните в стопанството, за което бенефициентът кандидатства за подпомагане, да са на възраст най-малко една година на 31 март на годината на кандидатстване;
– животните от стопанството, за които бенефициерът изисква подпомагане, да са на възраст максимум 8 години при женските, съответно 6 години при кочовете.
– кандидатите със стадо над 500 женски овце и/или кочови  се възползват от помоща, изчислено на максимум 500 овце-майки  и/или кочови..
– платената субсидия за 2020г е била около 18 евро на глава

 Месодайни говеда за тази година и породите, за които ще се получават пари.

– да се кандидатства за стадо  най-малко от 10 и не повече от 250 крави за месо.
-животните от стопанството, за които бенефициентът кандидатсва за подпомагане  да имат  максимална възраст от 12 години за месодайни крави и максимум 6 години за говежди бикове, в крайния срок за подаване на единични заявления без санкции;

13 породи, за които може да се кандидатства: Абердин Ангус, Херефорд, Лимузин, Хигхланд, Салерс, Блонда Китен, Балта Руманеска, Шароле, Сура де Степа, Ромагнола, Вагу.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук