Проблем с агнешките кожи

0

време за прочит: 2 минути

Все още защитниците на животни нямат големи претенции за използването на кожите от селскостопански животни за облекла и аксесоари за бита. Все още кожарската промишленост произвеждаща атрибути от агнешка кожа е печеливша. Нормално е изискванията за качеството на кожите да нараства непрекъснато.

През последните години обаче от кожаропреработвателите идват сигнали за влошено качество на агнешките кожи и то от една от най-разпостранените испански породи овце. Като най-голям производител на агнета, съответно и на кожи, испанците са заинтересовани да произвеждат качествена продукция..

За да се справи с този проблем, стартира европейският проект Selambq с цел да се намери обяснение за качественото влошаване на кожите.

Проектът се роди, след като от 2015 г. кожите, които се получават  в кланиците, имат различни проблеми или дефекти.

Европейските кожари, искат да получат по-високо качество на кожите, събрани от кланиците. Ако качеството на кожите се подобри, те могат да имат по-голяма стойност и кожарят да плати повече.

Сертификатите за качество са много положителни за сектора, защото грижата за всички процеси на угояване и отглеждане, благоприятства качеството на продукта. И потребителят може да бъде абсолютно сигурен, че се предлага най-добрият възможен продукт, както в месо, така и в кожа. Защото здравото животно има кожа в перфектно състояние”

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук