Испания: на какво учат овцевъдите

0

Ovce & Kozi.com: непрекъснато си говорим за тези фермери, отглеждащи автохтонни породи животни, че получават добри субсидии и производството не е най-важното за тях.
Целта при тях е, когато ни потрябва някой ценен ген или да подобрим някой признак при комерсиалните породи, да го вземем именно от автохтонните породи. Засега все още това не се е случило, но въпреки това, правилно е да си съхраним тези породи.
Имаше предложение от професор Дойчо Димов  да се започне увеличаване продуктивността при някои наши стари породи, но не бе уважено от СГР.
Не така мислят обаче испанците, където има както автохтонни породи, така и техния брой е голям. Те търсят варианти да намерят място на тези овце в бизнеса и едновременно с това да ги съхранят.

Центъра за изследвания и изследвания за управление на селското стопанство и околната среда (Ceigram) организира, следващия петък, 26 Февруари, онлайн семинар. Семинарът има двойна цел. От една страна, представяне резултатите, получени при анализа на устойчивостта на екстензивния сектор овце в и политическите препоръки, насочени към укрепване на устойчивостта на сектора. От друга страна, ще се даде глас на групите по интереси, за да се знае тяхното мнение относно  изследванията и въздействието на резултатите и препоръките от тях. Какво включва програмата.

Презентации:

  • „Представяне на проекта SURE-Farm: концепция за устойчивост и положение на екстензивни овце
  • „Предизвикателството на приемствеността при екстензивните овце“. .
  • „Предложения за подобряване на управлението на риска за подобряване на устойчивостта“. .
  • „Определянето на алтернативни сценарии в екстензивния сектор овце
  •  „Политически препоръки в подкрепа на устойчивостта на екстензивния сектор овце
  • Кръгла маса „Размисли върху приложните изследвания и въздействието на резултатите от тях и следващите стъпки за подобряване на устойчивостта на овцевъдния сектор“. 

Източник: Ceigram

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук