Против кражба – боядисване на овцете

Кражбите на животни от фермите не са рядко явление, нито у нас нито и в уж страните преди нас. Кражби има и в Италия, Ирландия дори и в Обединеното кралство. Съвсем нормално е фермера да вземе мерки с всевъзможни начини.
Един нетрадиционен начин за предотвратяване на кражбите е избрал английският овцевъд Пип Симпсън. Той  боядисва 800 от овцете си в ярко оранжево. По такъв радикален начин планира да ги защити от крадци, тъй като през последните 3 години от фермера са откраднати 300 овце, съобщава The Daily Star.

Симпсън предприема такива необичайни мерки, тъй като другите методи за защита на стадото от крадци се оказаха неефективни.   Според Симпсън, ако купувач види, че се предлагат овца с необичаен цвят, ще разбере, че животното е можело да бъде откраднато и няма да иска да го купи. Така крадците ще избягват да крадат оранжеви овце.

Боята не съдържа химикали, вредни за овцете, така че нищо не застрашава здравето на животните.  Данните за 2015 г показват, че финансовата загуба от кражби на фермерите е 4 милиона лири.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук