А Н О Н С – пропуснати статии от Ovce & Kozi

0

 

 

Бързо опитомяване на упорити кози

Нека първо обсъдим причината козите да са по-агресивни. Според много зоопсихолози една от основните причини за агресията на козите (както и другите животни по принцип) е грубото отношение към тях.
Ако общувате с животни чрез удари, те ще счетат за подходящо да се отнасят с вас по същия начин. Всички понякога губим хладнокръвие, но не забравяйте, че козите възприемат стопанина като водач на стадото и следват примера му.

Прочетете повече: ТУК

HL-TopMix / Успешни стъпки за висок прираст на агнетата

От младите животни зависи бъдещето на фермата. От една страна е важно женските животни, които ще останат за разплод да получат необходимия старт за развитие. А от друга, всички негодни за разплод женски и мъжки агнета да бъдат угоени и подготвени за клане в добра кондиция и на желаното тегло.

Тук на помощ идват добрите продукти за изхранване на агнетата още от първия ден на техния живот.

Прочетете повече: ТУК

Четиво за мераклиите – СТАРТ НА ФЕРМА

Как да се увеличи производителността на малките ферми, да се гарантира доход за семейството  и  да се запазят възможностите за бъдещите поколения? Ключът е в ефективното управление на производствените процеси .

Прочетете повече: ТУК


“HL-TopMix” – Как да запазим добрите резултати във фермата в студеното време

В студеното време има големи загуби на енергия под формата на топлина, която води до намаляне на продуктивните показатели (млечност и среднодневен прираст). Тези загуби трябва да бъдат компенсирани, чрез добавяне на енергия в дажбата.

Прочетете повече: ТУК

1 част: “Алфа комерс” / Как хранят фермерите и какви са основните причини за ниската продуктивност и високия разход на фураж

Храненето на преживни животни, може да се опише като изкуство, защото при изготвянето на една дажба, трябва да има баланс и синхрон между количество и качество.
Прочетете повече: ТУК

2 част: “Алфа комерс” / Как хранят фермерите и какви са основните причини за ниска продуктивност и високия разход на фураж

Прочетете повече: ТУК

“Алфа комерс”: Отбиването на агнетата – предизвикателство за фермера

Прочетете повече: ТУК

Стратегии и възможности за животновъдите отглеждащи овце и кози

Но където и да са фермите, успешното пускане на пазара на продуктите ще бъде от решаващо значение. /Все пак се очаква пандемията да премине, или поне поутихне./Това, което пазарът иска, а не това, което фермерът иска!
Ключов фактор във всяка маркетингова верига, който често се пренебрегва от фермерите, са нуждите на потребителите и наличният избор. В резултат на това фермерите трябва да осигурят това, което потребителите търсят, в противен случай цените вероятно ще останат ниски или стоките ще останат непродадени.

Прочетете повече: ТУК

“ЛИМК” оод / Нова година – нови продукти

Прочетете повече: ТУК

Копитен гнилец и гангренозен мастит – кои сте вие?

Водещо място в инфекциозната патология при овцете заема
копитният гнилец. Той има широко разпространение в стопанствата и нанася значителни икономически загуби. Млечната продукция спада с около 20%, вълнодобива спада с около 25% и влошено качество, изоставане в растежа и развитието, принудително клане на болните, раждане на нежизнеспособни приплоди, разход на много финансови средства.

Прочетете повече: ТУК

КОПИТЕН ГНИЛЕЦ ПРИ овцете

Прочетете повече: ТУК

“ЛИМК” оод / Хранителни решетки със заключващ механизъм за овце и кози

Прочетете повече: ТУК

3 част / Агнилна кампания – хранене на агнета

До двуседмична възраст не се препоръчва на агнето  да се дава допълващи храни, ако се хранят с майчино мляко. На агнетата с изкуствено хранене могат да се предлагат нови продукти още 11 дни след раждането. Като хранителни добавки използвайте:
– мокри смеси от пшенични трици и овесени ядки (не повече от 20-30 грама),
– влажна храна.

Прочетете повече: ТУК

“HL-TopMix” / Топ съвети за успешно отбиване на агнетата

Агнетата могат успешно да се отглеждат и чрез хранене с висококачествени млекозаместители. Има няколко метода за това, но който и от тях да изберете винаги комбинирайте качествен млекозаместител със стартерен фураж и стриктна организация на работния процес. Така гарантирано ще получите качествени агнета.

Прочетете повече: ТУК

ФУРАЖИ “ГЕБИ” / ОВЦЕ – препоръки

Прочетете повече:ТУК


“Фуражи Геби” / Млечно направление – Лакон, Асаф, Анаси

Прочетете повече: ТУК

“Алфа Микс” еоод / Промоция на електропастири

Прочетете повече: ТУК


“Алфа микс” еоод / Доилен станок за овце 1 х 4

Прочетете повече: ТУК

Проблемът: Окачествяване на млякото

Проблемът за качеството на млякото, винаги си е бил проблем за всяка една страна, в която се произвежда мляко.
Още по-голям е проблема, кой ще определи качеството на млякото. Всяка една страна си решава този проблем както реши. Страните, членки на ЕС, обаче са длъжни да дават информация за качеството на млякото в Обсерваторията всеки месец. Това у нас става чрез Модул “Мляко”, както е познато у нас това правило.

Прочетете повече: ТУК

Не подценявайте пъпа на агнетата

Независимо, че агнилната кампания вече е на приключване в доста ферми, но продължава в по-високите части на страната и при козите. Не,  че ще ви кажем нещо, което не знаете, но все пак, няма нищо лошо да го припомним на тези, които им предстой да се агнят овцете им.
Всяка година земеделските производители срещат редица различни проблеми по време на агнилната кампания, като един от често срещаните проблеми това е заболяването на пъпа.

Прочетете повече: ТУК

ОБЯВА / “Аксимо” – ПРОДАВА ФЕРМА

А именно тук на това хубаво Българско кътче е снимам първият сезон на предаването Фермата сезон 1!

Прочетете повече: ТУК

ОБЯВА / “Аксимо” – ПРОДАВА ПРОМИШЛЕНО ПОМЕЩЕНИЕ

Аксимо – недвижими имоти, представя ексклузивно на Вашето внимание, чудесен имот за работа в сферата на земеделието или промишлеността.

Прочетете повече: ТУК

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук