Овце, служители в железопътните линии

Наистина. Швейцарските железопътни линии са наели стада овце да поддържат района около линиите в добро състояние. Железопътното предприятие трябва да поддържа 2700 хектара насипи по железопътната мрежа. Това е размерът на почти 3800 футболни игрища. Защо шефовете на же пе фирмата  са избрали овцете.

 1. Овцата е по-добрата от ливадна косачка.
  Овцата има няколко предимства пред ливадната косачка.
  – Първо, пашата  повишава биоразнообразието: те не косят всичко като машина. Така растат повече видове треви.
  – Второ, овцете предпазват земята: косачките могат да причинят щети на почвата и растителността, особено по стръмни железопътни насипи.
  – Трето, овца прави по-малко шум от ливадна косачка. И това е много по-важно!
 1. Овцете же пейци обичат своята «работа».
  Всъщност  овцете не работят. Те просто живеят като овце: ходят и пасат тревата, пак лежат и блеят. Затова те наистина харесват своята “работа”, защото тя съответства на естественото им поведение.
 1. Skudden овце са идеални же пе овце.
  Skudden овцете са от стара порода. Те бяха застрашени от изчезване през 70-те години. А те са здрави, непретенциозни. Обичат всякакви треви. Тази порода е  изключително рядка в Швейцария. Тяхното използване  насърчава опазването на породата.
 1. Овцете са безопасни.
  Овцете са навън и са близо до релсите. Никога не съществува риск от попадане върху или в близост до релсите. Мястото на използване на овцете е защитено със специална ограждаща система-електропастир и подсилена на трудни места с предпазна мрежа. Овцете са безопасни там, където са: на поляната.
 1. Овцете не са нарушени.
  Овцете бързо научават дали звукът е опасен или не. Овцете же пеици продължават да пасат, когато влакът минава покрай тях. Те обикновено не са толкова чувствителни към шума. Също на 1 август те не показват реакция при изстреляне на фойерверки и ракети. Това, което не харесват, са лаещи кучета.
 1. Овцете имат 22-дневен работен ден.
  В рамките на 24 часа овцете спят само около два часа. От време на време си дремват, където са. Това не е задължително да е в кошарата. Високи височини и сухите места са също много популярни.
 1. Овцете са отборни играчи.
  Овцете са стадни животни. Те не биха оцелели индивидуално. Сами те получават тревога и стрес. Това ще ги накара да ядат по-малко и да се разболяват  слабеят с течение на времето. Овцете же пеици са винаги най-малко десет в строя. Но може също така да пасат до 50 животни заедно на място.

Овцевъд & Козевъд

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук