Мини овце

Мини овце – те са  малки,  домашни любимци, отглеждани – за сега, в Англия. Забавни и игриви, те могат  да станат най-добрият  ви приятел. Поради структурата на лицето си, овцете  изглеждат винаги усмихнати.

Kvesland Islands mini –  са атрактивни животни, които се считат за най-малките овце в света! За техния комфортен живот, се изисква много по-малко пространство, от колкото за всички другите породи. Тези овце, не се нуждаят от специални грижи, и не са много придирчиви за храната – ядат  сено, трева, комбинирани фуражи, гранули.

Веднъж годишно, на овцете трябва да се остриже вълната, и да им се режат копитата. С течение на годините, миниатюрна козина  започва да расте  по-бързо, и  става дебела и къдрава вълна.

Трябва да се отбележи, че ако овцете са  стресирани, тяхната вълна става още по-гъста, и по-бързо расте. Агресивните овце, обикновено се отделят от другите, така че, цялото стадо  да не бъде под стрес.

Мини овцете изглежда напълно уязвими и незащитени. Изследователите казват, че тяхната беззащитност се дължи на лошото им зрение, и много силно развито чувство за стадност.

Мини овце, както повечето овце, износват по едно агне и по-рядко близнаци. Агнетата се раждат, без чужда помощ, и само след няколко часа, вече са независими, и могат да следват майка си. Интересното е, че за възпроизводството си, често стадото само се синхронизира, и вероятността едно агне, да израсне с млякото на друга майка, е често срещано явление. Но, овцете имат уникална способност, да познават малките  си от всички останали, почти веднага!

Мини овцете растат за около три години. Техните размери и височина са строго регламентирани от стандартите: кочовете са с  максимална височина от 50 см и трябва да не тежат повече от 15-22 кг, а овцете да са  не по-високи от 48 сантиметра и да тежат не повече 13-16 кг.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук