Снегът ни радва, но и глобява

0

Някои щати в САЩ, имат много странни закони или постановления, свързани със зимата и снега. Неочакваните ограничения на привидно невинни и познати зимни дейности, могат да изненадат дори най-спазващите закона граждани! 

  1. Можете да бъдете обвинен в дребни престъпления за хвърляне на снежни топки в град Прово, Юта. Ако искате да се присъедините към приятелската снежна битка в Прово, прицелете се внимателно. Градският указ забранява използването на снежна топка или друг обект, който може да се нарече оръжие, което може да причини вреда на лице или повреда на имущество.
  2. За затопляне на колата на празен ход в Роксвил, Мичиган, ще бъдете глобени. Много хора затоплят колите си през студената сутрин, включително и преди тръгване. Това обаче е забранено в Роузвил. Ако оставите колата си на празен ход, дори в собствения си двор, ще трябва да платите глоба.
  3. Запазването на място за паркиране на снежните улици във Филаделфия е незаконно. Изчистването на сняг от местата за паркиране и маркирането на правото им върху тях с домакински прибори е традиция във Филаделфия. Хората фиксират почистените от тях места  с различни предмети – от тоалетни чинии и кашони до столове. Полицейското управление на Филаделфия обяви тази традиция за незаконна. Забраната за изчистване на местата за паркиране трябва да предотвратява битки и дори вандализъм, които се случват редовно.
  4. Внимавайте да почиствате снега от двора в Айдахо. Всеки жител на Айдахо е отговорен за почистването на снега от улицата. След снежна буря, която удари Покатело в Айдахо за Коледа през 2016 г., Мич Фишър яздил моторна шейна, за да изчисти снега от тротоара. Полицията обаче наказва Фишер за “поставяне на материал на обществена улица”.
  5. В Невада, не изпускайте нищо от ски лифта. Скиор или сноубордист, който иска да се качи на планината в Невада, трябва да забрави за всички удоволствия на лифта. Изхвърлянето на нещо, при изкачването на планината, в щата е строго забранено.

Овцевъд & Козевъд

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук