Наддаването за овчето мляко започна

0

Време за прочит: 2 минути

След Гърция, дойде ред и на Испания да се определи цената на тазгодишното овче мляко. Наистина, там имат защитени наименования за произход, което означава изготвяне на продукт с по-голяма стойност от другите подобни на него продукти и съответно по високо заплащане на суровината – в случая, разбирай овче мляко. Ние нямаме нито защитено мляко за произход – местоположение и порода на овцете, нито защитено наименование на овче сирене и кашкавал. Това означава, продукт с по-ниско качество и съответно купуван на по-ниска цена.

Овчето мляко, получавано от овцете Манчего е защитен продукт, което означава бонус, с който започна 2021 година със стабилност в цените. През месец януари се повтарят цените, които  бяха регистрирани през последното тримесечие на миналата година. Или – текущата средна цена е 0.903 евро на кг. В тази цена влиза и добавката  за клас екстра на произведеното от него сирена, определящ се от  сбора от процентите мазнини и протеини. Поради малките разлики при качеството, цената на овчето мляко се купува средно за 0.873 до 933 евро за кг.

В сравнение с януари 2020 г. се наблюдава значително увеличение на цената в сравнение с миналата година, когато средната цена през януари тогава е била 0.843 евро.

Настоящите цени на млякото Manchego Cheese са най-високите от 2017 г. В края на миналата  година се наблюдава огромен спад в цената, тъй като за един месец тя премина от 0.925 на 0.821 евро за кг.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук