Съседите – Цената на овчето мляко

0

Време за прочит: 2 минути

Ovce & Kozi.com: Остров Лесбос е един от най-красивите острови на Гърция. Но не всичко е туризъм на този остров. Номер едно са овцете и овцевъдите. Допреди няколко дни се водеха горещи спорове за цената на овчето мляко, което вече взе не само да пълни гюмовете а и мечтите на мандражиите.

Цената за овче мляко в Лесбос беше определена на 91 цента за килограм, както заяви генералният секретар на Федерацията на земеделските асоциации на Лесбос  Комвос.

Както той спомена, преди няколко дни, първите фактури за млякото, закупено през предходните седмици, ще бъдат изравнени, т.к. като цената достигна 91 цента за килограм.

„Тази цена е очевидно по-добра от предишните години, когато овчето мляко се продаваше по 73 и 78 цента за килограм. Животновъдите и фермерите искат и търсят продуктите им да се продават на разумни цени, които могат да покрият производствените разходи и да оставят малка граница на печалба, за да могат те и техните семейства да живеят достойно.

Причината обаче цената на млякото да поскъпне тази година, е свързана главно с намаляването на производството.
Овцевъдите, сблъсквайки се с  ниските цени от предишни години и изтощени от цялата ситуация, изпратиха за клане повечето от своите продуктивни животни, за да си осигурят пари и да изпълнят текущите си задължения.”

Източник: stonisi.gr

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук