Яжте колкото можете млечни продукти

0

Във връзка с появилите се напоследък публикации, че прекомерната консумация на мляко, има вредно въздействие върху здравето на човека, принуди Европейско дружество по кардиология да направи в тази връзка изследвани и заключението е:
Млечните продукти не оказват влияние върху здравето! Така че, спокойно си хапвайте от всичко което има мляко.

Противниците на консумацията на мляко казват:
“Прекомерната консумацията на млечни продукти ще увеличи риска от смърт, главно поради коронарна болест на сърцето, мозъчно-съдови заболявания и рак, поради относително високи нива на наситени мазнини в млечните продукти. Доказателствата за такава връзка обаче са непоследователни.

Направените анализи за смъртта на 24 474 възрастни показват, че повечето смъртни случаи са причинени от рак, следват сърдечни и мозъчно-съдови причини. При всички, които са консумирали млечни продукти рискът от смъртност е с 2% по-малко, отколкото всяка друга причина.

Изследователите подчертават, че трябва да се препоръча “нискомаслено мляко, особено за тези, които консумират големи количества мляко”.

Ферментиралите продукти, като кисело мляко и сирене, не трябва да бъдат толкова строго ограничени. Изследването завършва с призив, към служители на общественото здраве, да разгледат и подобрят указанията за млечни продукти” и за обучение на обществеността с по-добра информация за млечните продукти.
Яжте сирене, кашкавал, йогурт и бъдете спокойни.
Govedovad.com

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук