Рекорди …

0

Колко пайове с тиква биха могли да се направят от такава тиква?
Най-тежката тиква тежи 1190,49 кг (2624,6 фунта)

У нас е зима. Карат се ски и правят снежни човеци. В Австралия обаче, по това време се берат тиквите. Там също си имат празник на гроздето, ябълката, на кенгуруто и др . Имат и празник на тиквата и съответно състезание и за най-тежка тиква. На тазгодишния фестивал, провел се преди няколко дни, не бе поставен нов световен рекорд за най-тежка тиква, но бе поставен рекорд на Южното полукълбо.

Световният рекорд за най-тежка е 1190, 49 кг и е отгледана от Матиас Вилемийнс от  Белгия през 2016 г. Предишният рекорд на Южно полукълбо от 860 кг е държан от южноафриканския Пиет Лоц, поставен през март миналата година. Австралийците не се примириха с това и веднага реагираха през миналата година, като показаха тиква тежка 867 кг, независимо от засушаването в края на сезона.

Гигантската тиква е отгледана на от  Дейл Оливър. След награждаването той споделя: Докато производителите са в състояние да контролират някои елементи, метеорологичните условия са неконтролируеми. Водим най-голямата „битка” с времето. Имахме горещо лято през ноември и растежа се забави, може би килограмите щяха да са повече, ако не беше станало толкова горещо”

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук