Съседите: Без данък върху минималната работна заплата

0

Време за прочит: 2 минути

Министърът на икономиката на Румъния Клаудиу Насуи, иска да премахне данъкът върху минималната работна заплата.  Началото ще бъде със селското стопанство, където също има “ниски заплати и много високо укриване на данъци”.
От кога може да се приложи тази мярка.

Свързани статии:
Увеличение на минималната работна заплата – в Румъния

„Нулевият данък върху минималната заплата е най-добрата мярка, която можем да предприемем за борба с най-големия проблем на Румъния, а именно бедността. Това е абсолютно постижима мярка, ако имаме политическа воля за това. В правителствената програма е заложено да правим това от 2022 г. в определена област.
Не крия от вас, че се надявам и вярвам, че това ще бъде земеделието, защото в селското стопанство има и ниски заплати и много висока укриване на данъци. Мярка „нулев данък“ елиминира това укриване, защото го прави нерентабилно.
Защо да се крием, да не плащаме всичко през банката, ако и без това няма голяма данъчна тежест. Данъчната тежест всъщност насърчава укриването на данъци” –
каза министъра  пред Antena 3.

В края на ноември 2020 г., когато започва да се говори затова, заместникът на министъра заяви, че  мярката “нулеви данъци върху минималната работна заплата”, включена в управляващата програма,  ще започне да се прилага постепенно, в продължение на пет години, и ще бъде насочена предимно към групите, в които са най-ниските заплати.

източник: Antena 3.tv

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук