Алтернативни форми на млякото

време за прочит: 2 минути

Съвременните заместители на животинското мляко, обикновено са водни разтвори на различни плодове. Най-често срещаните са тези на бадема, овеса и много по-редки на ориза.

Но бадемовото мляко вече се счита за остаряло, тъй като по целия свят активистите подчертават опасностите от отглеждането на бадеми, тъй като това производство става особено нерентабилно по отношение на използваната вода. Но бързо растящият овес, заема мястото на бадема на пазара на заместители на млякото.

Предимствата на овесеното мляко са следните.
Ниски емисии на CO2, ниско използване на земята за обработка и ниско използване на водата. Освен това той е хранителен съюзник на здравето с нисък гликемичен индекс, не съдържа лактоза, глутен, докато нивата на холестерола са незначителни до липсващи такива.

Създадена е и първата отвара от овес със суроватъчен протеин, казеин, микроелементи и витамини, което я прави готово ястие в бутилка, и може да бъде идеален  заместител на закуската, съдържаща ценни съставки. Идеална е за консумация след интензивни физически упражнения и натоварвания.

Тя е без лактоза, без глутен и с нисък холестерол, докато съставките ú са от биологични производители. Опаковката е направена от биоразградима пластмаса. Продуктът е подходящ и за вегетарианци, но има и веган перспективи.

Алтернативите за животинско мляко са бързо развиваща се индустрия с нарастващо търсене и нарастващ пазарен дял.

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук