Варшава – Бистро за сервиране на сирена

време за прочит: 2 минути

В разгара на карантината в Полша, на главната туристическа улица на Варшава – Нови Свят се откри бистро, което все още няма аналози в страната – бистро  за сервиране на сирене.
Кооперацията Spomlek – една от най-големите млекопреработватели в страната отвори бистро – Amber.

Знанията за дълго узряващите сирена в Полша все още са малко, въпреки че благодарение на пътуванията и вроденото любопитство на поляците, те нарастват с бързи темпове. Независимо от това, сиренето все още се свързва във версиите за закуска с кетчуп и препечен хляб, а в премиум версията с вино и …?
С какво друго, на този въпрос отговаря концепцията на Amber Bistro – място, вдъхновено от водещите продукти на полската мандра.

– Решихме да създадем място за вдъхновение, образование, истории за сирена, но също така и, за това как и с какво да комбинираме сирената, как да го сервираме и да задоволим любопитството на нашите гости и приятели.
И всичко това е допълнено с инструментална музика на живо.

 Меню е много интересно – в него няма нито едно ястие, което да не съдържа сирене – било то супа (в два варианта), закуски, салати. В бистрото всичко работи за основната цел – популяризиране и реклама на „джентри“, както го наричат ​​във фабриката Spomlek – колекция от сирена „Съкровища на производителя на сирене“.

Изненадите са при тортите – със сирене Шафир, тирамису със сирене Рубин, шарлотка със сладолед със сирене.  Също „макарони“ от три вида сирена.

На масите под чиниите има хартиени парченца от вестника, в които в 10 параграфа е описано, колко дълго узряват сирена, какви витамини и минерали съдържат. На всеки гост се предлага на плато няколко парчета сирене с малък флаг, върху който е посочено името на продукта.

Сервитьорите на ресторанта са преминали специално обучение и могат да разкажат подробно за всеки вид сирене: как се прави и какво вино да изберете за него.

 – “В самото бистро предлагаме не само вкусни ястия, но и възможност за закупуване на уникални, ограничени версии на сирена, които отлежават до 30 месеца, оригинални и интересни добавки като конфитюр или сметанов мед, каймак със сирене Bursztyn и много други” – изброява Емилия Пойньовщик, маркетинг мениджър и PR.

Очакваме и у нас да се появи подобно млечно бистро.

Източник: portal.pl

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук