Кампани за агнетата – отличен резултат

0

Време за прочит: 2 минути

Много пъти сме писали, че най-много овце се отглеждат във Великобритания,  и съответно се произвеждат най-много агнета. Все пак става дума за няколко десетки милиона агнета. След излизането на Великобритания от ЕС, съвсем нормално е да има трудности по реализацията на агнетата в Съюза, все пак, който бе най-големия пазар за британците.
Ето защо, предвидливите албионци веднага проведоха шестседмична индустриална кампания, насърчаваща потребителите да ядат повече агнешко месо. И представете си кампанията  генерира допълнителни 2,45 милиона паунда от продажби на агнета.

Кампанията „Make it Lamb“ се фокусира върху популяризирането на свежеста на месото и лекотата на готвене и стана по-известна, с тази кампания за разширяване на пазара.

Инициативата костваща 440 000 британски лири, и се проведе през юли и август, включваше спонсорство на радиа, печат и дигиталната реклама.
Дейността генерира възвръщаемост от 5,59 британски лири в продажбите на дребно за всеки 1 паунд, похарчен за дейността и 261 тона допълнително продадено прясно агнешко месо. Наред с това, кампанията накара допълнителни 272 000 купувачи да закупят  месо произведено от местните фермери.

Миксът от промоции достигна до 74% от британските домакинства и доведе до над половин милион посещения на потребителските уебсайтове на индустриалните органи.

В изявление на браншовите комисии се казва, че подкрепата за овцевъдния сектор в Обединеното кралство е „по-важна от всякога“.
„Наистина сме доволни от резултатите от нашата съвместна кампания, популяризираща местно агнешко месо“,  – казаха организациите..

Интересното е, че у нас се проведоха подобни кампании относно реклама на овцевъдната продукция. Кампанията беше значително по продължителна и маи рекламните пари също. Не се разбра колко лева допълнително е донесъл всеки рекламен лев, както докладват англичаните. Рекламираните навън овчи продукти също не са впечатлили кой знае колко чужденците. Добре е, че агнетата намаляха и си ги изкупуваме самити ние, от което няма и по-хубаво.

Справочник на FarmingUK

НАТИСНИ ТУК !

 

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук