Растителните кисели млека на The Collective

0

време за прочит: 1 минута

The Collective разработва нова гама растителна категория  алтернативи на киселото мляко.

Стартирала в Обединеното кралство, с продуктите на марка Plant, които са  направени  от смес на овес, кокос и ориз, за ​​да се създаде това, на което от фирмата казват, че е „гъсто и кремообразно“ подобие на кисело мляко.

Алтернативите на киселото мляко – са направени от ферментирали  живи растителни култури – след което са прибавени плодови концентрати с ниско съдържание на захар, за да се създадат четири вкуса: обикновен, кремообразен, маракуя и малина.

След повече от две години работа, за да създаде своята гама кисели млека,  без млечни продукти и соево мляко, от The Collective се надяват, че експертите не трябва да правят компромиси по отношение на здравето, вкуса или устойчивостта на растителните млека.

Сара Смарт, генерален мениджър на The Collective, каза: „Толкова сме развълнувани да пуснем новите си растителни продукти без млечна основа, докато гледаме към бъдещето, имайки предвид нуждите на потребителите за здраве и устойчивост. Това е най-големият  ни напредък, откакто нашата стока е на рафтове във Великобритания, а това е  от преди почти 10 години”.

Наскоро сертифицираната марка B-Corp пуска своите веган кисели млека в 100% рециклируеми опаковки, направени от 100% рециклируем материал.

Линията кисело мляко на Collective’s Plant ще се предлага в цялата страна от 3 януари 2021 г. на цена от 2,20 британски лири за 400 грама и 1,25 британски лири за 135 грама кутията.

източник: The Collective

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук