За първи път в България – Аукцион онлайн

0

Сдружението за развъждане и отглеждане на Маришката овца, организира онлайн Аукцион  на мъжки разплодници.

Това е първият такъв аукцион организиран в България. Разбира се, причината е коронавируса. За да се предотврати събирането на много хора на едно място, Сдружението реши търга да се проведе  по нов начин. През тази година това не е непозната картинка в Европа. По подобен начин се организираха много подобни търгове в Германия, Нидерландия и др. държави, но с крави.
С овцете първи са Сдружението на Маришката овца. При провеждането на подобни мероприятия у нас има само един проблем. Вроденото недоверие у българина. Ние искаме да видим, да пипнем, дори да помиришем и едва тогава да платим.

Главен организатор на този търг е професор Дойчо Димов – Председател на Сдружението и неговия екип. Правилата са прости и ясни и всеки желаещ да си закупи животно за разплод може да го направи, само с един смс или писмо по електронната поща. За продажба са предложени 15 мъжки животни. Всяко от тях е представено в сайта на Сдружението. Има няколко снимки – от двете страни, анфас и на главата при някои животни. Освен това, прикрепено е и видео на което може да се види животното в движение.

Също така, до всеки разплодник има името на собственика, местоположението на фермата и първоначалната цена. Първоначалните цени не са плашещи и напълно отговарят на цените на пазара. Най-ниската цена е от 416 лв, а върховата е 990 лв.

Пишейки тези редове, искаме да кажем, че търга вече е стартирал от 13.11.2020 г  и финала е на 23.11.2020 г в 22.00 часа.
След като натиснете върху полето „виж повече” пред вас ще излезе и зоотехническия сертификат.

За да участвате в аукциона най-напред трябва да се регистрирате и бъдете спокойни, няма такса регистрация. Като правило, от купувачите не се събират такси. За да бъдем точни, как се процедира по време на търга цитираме две от точките на правилника:

  1. Счита се, че купувачът е спечелил онлайн аукциона за дадено животно, когато: е начело в наддаването при завършването на търга.
    15. Всеки аукцион е с наддаване, като за победител се обявява потребителя, въвел най-високата цена. Стъпката при наддаване е фиксирана с еднаква  стойност на ценовия интервал. Същата е явно видима във всеки един аукцион със започнало наддаване и се явява фактическата разлика между минимално допустимата цена за следващо наддаване и текущата цена. Подредбата на потребителите е в низходящ ред на въведените от тях суми.

За да можете спокойно да се запознаете с правилата на търга влезте в страницата на Сдружението: https://www.dormo.org/bg/auction. побързайте , остават още девет дни до удара по камбаната.


Аукцион – исторически доказаният най-ефективен метод за продажба на дадена стока (актив), за чиято покупка има интерес от повече от един купувач. Подобно на организираните пазари (по-известни като борси), и при аукционите пазарната цена се определя от предлагането и търсенето. Разликата е, че при интерес от повече купувачи – при аукционите е налице механизъм за тайно или явно наддаване между тях, което гарантира постигането на най-добрата възможна продажна цена. Аукционът се печели от Купувача, предложил най-висока цена.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук