Апетитът идва с яденето

0

Време за прочит: 1 минути

Беларус е една от водещите страни в света по производство на млечни продукти. Може би номер три или четири. Става дума за преработката на сурово мляко от крави. Беларусите са превзели вече пазара за краве мляко и сега имат намерението да се намесят и в пазара за овче мляко. В страната се отглеждат изключително малък брой овце и техния брой е в рамките на 50-60 000 бр глави.

Начинанието да отглеждат овце започват двама предприемачи. Както вече казахме – отглеждането на млечни овце е изключение за Беларус. Само един човек – Игор Маркаров до момента е  създал  добра ферма и то на базата на друг бизнес. Той вече 5 години отглежда овце  със сертификат от породата френски лакон. Създал е  домашна линия за доене.  Сега във фермата има над 300 овце майки. Плюс собствените разплодни животни и  кочове..

Интересното е, че бизнесмена инвестира само лични средства в бизнеса и никога не е искал нищо от държавата. В страната има още един овцевъд отглеждащ голям брой животни. В министерството е обсъждан въпроса за овчето мляко и вероятно на двамата ще им бъде помогнато с инвестционен проект за увеличаване броят на отглежданите овце и съответно изграждане на цех за преработката на овче мляко.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук