Нов ръст на продажбата на агнешко

0

време за прочит: 2 минути

Прочитайки този материал, нашите овцевъди могат да бъдат спокойни за бъдещето. Агнешкото не само, че ще се търси, а ще се увеличи консумацията му и съответно  може да се вдигне цената му.

Новите данни  за търговията на дребно, публикувани от Kantar Worldpanel, разкриват, че 2020 г. се превръща в крачка за британското агнешко месо

Цифрите, обхващащи последните три месеца до 4 октомври, показват, че купувачите са похарчили 15,5% повече за агнешко месо, отколкото през същия период на миналата година и са консумирали 11% повече по обем.

Началото на годината въобще не беше оптимистично. Като цяло, продажбите на агнешко се повишиха силно след лошият Великден – традиционно време на пиково търсене, но тази година силно повлияно от правилата за блокиране на семейните събирания.

Оттогава потребителите търсят нови възможности, тъй като имат повече време да готвят у дома, а агнешкото месо е популярен избор. Общите разходи за агнешко месо във Великобритания сега нарастват със 7,9% спрямо предходната година.

Данните предполагат, че основната причина за нарастването на популярността на агнешкото е не само, че съществуващите потребители купуват повече, но и че нови клиенти пробват агнешко.

Броят на хората, които купуват агнешко, се увеличава с 9%, като близо една трета от домакинствата са го купували поне веднъж през 12-седмичния период.

Докато агнешкото все още е най-популярно сред по-възрастните потребители, тази година редица по-млади купувачи опитват агнешко месо. Силен ръст на годишна база по отношение на обема на закупеното агнешко месо, се наблюдава в домакинства с деца (+ 17,2%) и купувачи на възраст под 45 години (+ 13,4%).

Анализаторът на данните  заяви:
– „След нестабилност на пазарите по-рано през годината поради прекъсване на търговията с хранителни стоки и хотелиерството, популярността на агнешкото е забележителна черта на британския пазар на дребно днес”.

източник: euronews

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук