На испанец по 8.750 кг сирене на година

0

време за прочит: 1 минута

Голямо е нарастването на потреблението на сирене в домакинствата в Испания през последната година. Както е отразено в данните на панела за консумация на храна, изготвен от Министерството на земеделието, рибарството и храните (MAPA) , общата консумация на сирене се е увеличило до 394,51 милиона килограма в периода от август 2019 до юли 2020. Тази сума е с 11,3% по-висока от 354,33 милиона кг, изразходвани през периода преди една година т.е. от август 2018 до юли 2019.

Режимът по време на първата вълна на вируса е причинил затварянето на хотелиерството и ресторантите в продължение на месеци, може да обясни част от това увеличение. Потреблението в домакинствата логично се е увеличило във всички категории храна, въпреки че в проценти над сирената, само някои продукти са използвани в по големи количества-като замразено месо, бобови растения или зехтин.

Що се отнася до стойността на консумираното сирене, то се е увеличило с още по-висок процент, като се е увеличило от 2 624,01 на 2 990,47 милиона евро, като по този начин има увеличение от  14%.

С тези данни потреблението на глава от населението в Испания по отношение на сиренето е 8,75 кг, което е все още далеч от другите съседни страни, особено Франция.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук