Цена на овчето мляко – с 10% повече

0

време за прочит: 1,5 минута

Въпреки всички перипетии, изпитани през текущата финансова 2020 г. с пандемията COVID-19, като главен герой на световната икономическа ситуация, истината е, че тази година завършва с голяма стабилност за производителите на овче мляко в Испания.

Като никой път, договорите, сключени в началото на годината между фермери и кооперации с различните оператори и преработватели на овче мляко на национално ниво, бяха стриктно и милиметрично спазени. Еволюцията на потреблението на домашно и фабрично сирене, са причините, поради които ситуацията продължава да е добра за овцевъдите.

Организациите на овцевъдите са изчислили, че овцевъдите ще приключат годината с увеличение на доходите от продажба на овче мляко с около 10%, със средно ниво, което може да бъде между 0.733 и 0.745 евро за килограм мляко.

Цените през това последно тримесечие на годината варират в широки граници между 7,51 и 8,11 евро за 10кг овче мляко. Що се отнася до бъдещето, все още е твърде рано да се знае как ще се развие пазарът през следващата финансова 2021 г., тъй като преговорите за цената на млякото със сигурност няма да бъдат консолидирани, докато новата кампания по доенето на овцете  не започне.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук