От GOVEDOVAD: KI SAMEN – практика доказана!

0

Govedovd.com и KI SAMEN започват съвместен проект за представяне пред българските фермери- говедовъди, на втората по големина станция за изкуствено осеменяване в Нидерландия.
Специалистите от KI SAMEN са готови да отговарят на всички въпроси, които вие ще им поставите.
Govedovd.com е готов да съдейства за връзка с представители на KI SAMEN.


KI SAMEN е частна станция за Изкуствено осеменяване, основана през 1982 г. и се намира в Grashoek – Нидерландия

KI SAMEN се фокусира върху практическото развъждане. Това означава, че искаме да подобрим развъждането, като първо раз-глеждаме кравата самостоятелно и най-вече, като обръщаме внимание на практическите условия в млечните ферми.
Нашата селекция е преплетена със семейства крави, които са се доказали на практика, а не в специални тестови ферми.

На тримесечна възраст младите бикове се настаняват в депо. Когато са на една година, те се изследват и оценяват независимо от данните показани до момента. Ако бичето не е добре изградено или има лошо поставени крака, то се бракува.

Нещо добро може да породи нещо още по-добро! Това е нашия практически начин на отглеждане и селектиране на животните.

Родословието на кравите се гледа поне две или три поколения назад, но много ясно, че за предпочитане са тези с по-добрите резултати. Освен това, се обръща голямо внимание на вида на кравите в стадото, в сравнение с техните връстници. Когато изучаваме семейство крави, ние разглеждаме всички членове на семейството, за да идентифицираме техните силните страни.
Успехът на нашето отглеждане идва от практичните компании у нас и в чужбина. Практиката го доказва!

Мястото на KI SAMEN

KI SAMEN е втората по големина станция за ИО в Нидерландия. KI SAMEN винаги е оставала независима и е разширила програмата си за тестване, от 5 бика в началото, до повече от 30 бика Холщайн в момента. Освен това, се предлагат бикове от много различни породи.

KI SAMEN подобри пазарния си дял с повече от 7% годишно на свиващия се пазар. Това увеличение се дължи главно на факта, че спазваме обещанието си и на практика сме ангажирани с животновъда.

Заедно с теб

От самото начало KI SAMEN поставя фермерът на първо място. Нашите специалисти по развъждане се опитват да съветват фермера, след като той знае, какво иска фермерът от кравите си.
Когато посещаваме ферма, кравите са отправна точка за подобрение. Разглеждаме и оценяваме кравите, заедно с фермера и избираме най-подходящия бик за всяка крава. Комбинацията е по-важна от бика. Ние не се опитваме да препоръчаме бик с най-висок индекс, ние се опитваме да намерим най-подходящия бик за фермера. С това се надяваме да предоставим допълнителна информация за това как да се използва бикът. Нашата философия е, да предоставим на земеделския производител цялата налична информация и да му позволим да избере, какво иска да постигне.

Международна активност

KI SAMEN е много активна в международен план. Ние продаваме сперма по цел свят, в повече от 40 страни. Ние изнасяме за всички големи европейски държави и KI SAMEN има много силна позиция в Източна Европа. KI SAMEN е активна в Източна Европа повече от 10 години и е постигнала много добри резултати там. Други уникални пазари за износ включват САЩ и Тайван. Ние сме много горди, че успяхме да изградим добри и дългосрочни отношения с нашите чуждестранни клиенти.

Вашето бъдеще е нашето бъдеще

Програмата Future Bull гарантира най-добрия шанс за успех. Резултатите показват, че фермерите, които участват в програмата, доят по-добре и безпроблемно кравите си. Разглеждаме кравите и търсим причината за проблема ú и съветваме за най-подходящия бик. Като допълнителна помощ използваме системата aAa, която разглежда цялата крава, а не всеки детайл. Тя разглеждат връзката между различните характеристики и как те си влияят взаимно. С помощта на тази система получаваме добра основа за вашата компания.
Вашето бъдеще е нашето бъдеще и ЗАЕДНО искаме да отглеждаме икономична, лесна, безпроблемна крава.

Доказателство

Производството през целия живот на дъщерите KI SAMEN е значително по-високо от средното. Основната причина за това е, че поддържаме строга политика на подбор. Ние оценяваме семейството на кравите за производство, брой клетки, плодовитост и дълголетие. Този избор е крайъгълният камък на успеха на нашите земеделски производители. Ако фермерите се възползват от нашия избор, може да спечелят повече.
Искаме да отглеждаме икономична, лесна, безпроблемна крава.
Накратко, искаме да направим всеки фермер по-щастлив с кравите си (и портфейла си) !!!

Източник: KI SAMEN

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук