Фермерите ще делят 37.2 милиарда долара през 2020 г

0

време за прочит: 2 минути

Американските фермери може да получат рекордни плащания от Вашингтон тази година, което според критиците е опит на американския президент Доналд Тръмп да получи гласове от представители на селскостопанския сектор, преди изборите през ноември. Очаква се директните федерални плащания за земеделски производители да достигнат $ 37,2 милиарда през цялата 2020 г. По-голямата част от средствата ще бъдат предоставени чрез специални програми за спешна помощ, включително схема за подкрепа по време на пандемията на коронавируса.
“Изглежда, че ще получим най-големите държавни плащания в историята” – казват едни от фермерите. Други обаче наричат плащанията „поразително груб пример за купуване на гласове“.

Повече от 900 милиона долара ще отидат за фермери в Айова, водещият производител на свинско и царевица в САЩ. Уисконсин, най-големият център за производство на мляко и сирене, ще получи малко над 500 милиона долара. Допълнителното финансиране ще увеличи общия доход на земеделските стопанства с 23% до 102,7 милиарда долара тази година, показват данни на Службата за икономически изследвания към Министерството на земеделието на САЩ (ERS). Това е най-високата цифра от 2013 г. насам, когато бумът на цените на зърното приключи. По този начин държавните плащания ще представляват 36% от доходите на фермите.

Средният доход на фермерите се е увеличил с 24% от 2018 г. насам, достигайки 89 674 хил. Долара, което “се дължи главно на увеличение на държавните плащания”,

ИЗТОЧНИК:ERS FinancialTimes

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук