Рога и копита / Търговия с кравешки тор и урина

Чаят от кравешка урина за профилактика на коронавирус – COVID-19

 „От края на март 2020 г. Индия е в пълна изолация. Избухването на коронавируса COVID-19 доведе не само до смъртта на много хора, но и до загуба на работни места. Пандемията от коронавируса обаче отвори нови възможности за печелене на пари от отпадъците от свещените индийски животни – кравешката урина и тор, или по-точно продуктите, направени от тази специфична суровина, поскъпнаха.

В Индия мнозина свързват превенцията и лечението на коронавирус COVID-19 с кравешката урина с древните практики на традиционната индуистка медицина. Всъщност в страната изникнаха магазини край пътищата и улиците, където лечителите продаваха кравешка урина в бутилки и контейнери, за да се възползват от вирусния сценарий. Въпреки, че никоя от международните асоциации не е публикувала нито един конкретен научен документ, доказващ лекарствената стойност на кравешката урина и тор, редица индийски изследователски институти са предприели инициативи за работа по тази конкретна тема с други аюрведически и селскостопански университети и организации.

Въпреки, че фармацевтичната стойност на кравешкия тор и урина не е доказана, продукти от шампоани до чаени и тамянни пръчици, произведени от такива оригинални съставки, се произвеждат в Индия и се търсят на пазара, комерсиализират се и буквално се продават на много онлайн портали, например като Amazon.

Най-популярни са продуктите за грижа за кожата, като паста за зъби, сапуни и шампоани, направени от кравешки тор, а топ предложението е чай от кравешка урина.

Въпреки факта, че тези продукти присъстват на индийския пазар от десетки години, напоследък те стават все по-широко разпространени. Продавачите прилагат най-завладяващите описания в полза на техния изключителен продукт.

Така че, според описанията, кравешката урина съдържа 95% вода, 2,5% минерали, соли, ензими и важни хормони. Дестилираната кравешка урина се означава като средство за повишаване на имунитета, вещество с антимикробна активност и биоумножител за ефективността на противораковите лекарства. И както помага за всичко, би трябвало да помага също и против коронавирусът.

Чаят от кравешка урина се приготвя на няколко етапа. Събера се прясна кравешка урина и се съхранява в метален съд. След това се филтрира 8 пъти през чиста памучна кърпа и се изпарява, докато водата се отстрани напълно.

Полученият дестилиран екстракт от урина от крава се комбинира с определени билкови добавки – екстракти.

Може да се каже, че като цяло в Индия стойността на бизнеса на споменатите продукти на основата на кравешка урина и тор се изчислява на около милиони долара. Това доказва, че хората наистина се интересуват да изпитат върху себе си лечебната сила на кравешките екскременти, особено, след като покупките от чужбина се увеличават.

(Източник: krishijagran Автор: PreityBarman

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук