Поляците изкараха тракторите

1

време за прочит: 1 минута

Масов протест на животновъдите в Полша. Той започна с блокиране на пътищата с трактори. Тракторите са навсякъде по пътищата. Единственият град, където не са влезли тракторите това е Варшава, където животновъдите организираха демонстрация точно пред парламента.

Недоволството на полските фермери е свързано със закона “Пет за животните”, законодателна инициатива, предназначена да наложи 5 важни промени във фермите за животни. Най-важната мярка е да се забрани развъждането на животни за кожи, като Полша е един от основните производители на кожи, особено за норки. Всъщност първоначално общественото внимание беше съсредоточено върху ситуацията в тези ферми и страданията на норки, което беше представено през септември в доклад от активист, който е работил  за известно време в такава ферма. Впоследствие, по време на парламентарните дебати, бяха внесени изменения в новия закон, който предлагат промени, които ще засегнат всички животновъди, включително тези с говеда, овце, свине или птици.

Фермерите, които днес излязоха на протест, настояват гласовете им да бъдат чути, като животновъдство е един от най-важните отрасли на полската икономика. Животновъдите казват, че спазват всички правила за хуманно отношение, които са в сила на европейско ниво и че животните във фермите им не страдат, обвинявайки ги в това.

Според Newpolska днес законодателният орган съобщи, че са регистрирани над 200 изменения в закона “Пет за животните” и че те ще бъдат представени в разширена сесия, която трябва да се проведе през октомври. Беше обявено, че предложените изменения от земеделските производители трябва да бъдат приети от парламентаристите, за да бъдат разисквани в дебатите.

Източник:Newpolska

1 КОМЕНТАР

  1. Знаят какво искат и как да го защитят. Имат топки и единство в целите си.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук