Кооперация “Калаврита” – 1.15 € за кг овче мляко

0
време за прочит: 1,5 минути
Ovce & Kozi.com: Няколко пъти сме писали за кооперация “Калаврита” – Гърция. Кооперация е дума, която започваме да забравяме, макар и да имаме работещи все още доста такива у нас. “Калаврита”  е кооперация от нов тип, създадена в Гърция и през последните години има значителни успехи.
Конкуренция между мандрите – високи цени на млякото.

Очаква се членовете на кооперация “Калаврита” да получат средна цена от 1,069 € за килограм за овчето мляко, което са доставили в периода 2019-2020 г., и 0,645 € за козето, според решението на Съвета на директорите, преди няколко дни. Всъщност, както е споменато в съобщение на кооперацията, най-високата цена за овче мляко ще достигне 1,15 € за килограм, докато козето мляко е 0,70 €.

Що се отнася до съдействащите производители /симпатизанти, които още не са членове на кооператива, но си предават млякото на нея/, на тях  ще бъдат платени 1,035 € и 0,603 € за килограм, съответно за овче и козе мляко.

Президентът на Земеделската млечна кооперация на Калаврита – Павлос Сатолиас заяви в тази връзка:

  – “С всички сили ще продължим да подкрепяме нашите производители, да подкрепяме страната си. Без първично производство, икономиката не може да се изправи на крака. Ние знаем това много добре, и се опитваме да го предадем  на центровете за вземане на решения като съобщение. Мисля, че пандемията трябва да ни научи на нещо, то е, че без производство, без храна, без нашите фермери – животновъдите, няма надежда. Ето защо е важно, всички ние, да подкрепяме света на производството, доколкото е възможно. “

 Земеделската млечна кооперация на Калаврита, в съответствие с визията си и обещанието, което е дала за съществената и практическа подкрепа на фермерите, продължава да изпълнява енергично ролята си като икономическа клетка, която оптимистично захранва своята селска икономика. Подпомагане на производителите не само с цените, които успява да даде и с навременното плащане, но с ликвидност, с лекарства, с доставки, с фураж за животни, с услуги, с непрекъснати инвестиции, които осигуряват бъдещето на Организацията. И преди всичко с активната подкрепа за всяка негова нужда, за всеки възникващ проблем.

 

 

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук