За какво са ни нужни АНАЛИЗИТЕ

време за прочит: 2,5 минути

В нашия материал:

Михаил Михайлов – Анализите още не ни служат пълноценно

са направени следните изводи относно анализите.
· Без анализи не може да се прави нищо в днешното време. Затъмнението е пълно и светлината в тунела я няма.
  • Отговорно предоставяне от фермерите на статистиката точна и навременна информация.
  • Разширяване статистическите графи на изследванията. Да има отделна информация за всеки вид животни
  • Достоверни анализи и доклади базиращи се на цифрите, а не на политиката
  • Включване на науката и анализиране на ситуацията в момента и занапред
  • Колкото повече анализаторски офиси толкова по-добре

В тази връзка какво можем да допълним по проблема анализи и то по проблема с млякото.

Пазарът на млечни продукти е сложен и специфичен. Той изисква опит и постоянно актуализиране на информацията. Това зависи от много фактори – от метеорологичните условия до политическата ситуация във вашата страна. За този пазар се знае малко. Трябва да се разбере и усети.

Поради неотложни текущи дела, изискващи ежедневно вземане на решения и наблюдение на последващи действия, предприемачът не винаги има време да мисли за стратегията за развитие на своя бизнес. Опитът и интуицията са добри помощници. Можете да разчитате на тях известно време. Понякога дори достатъчно дълго. Но колко по-надеждна може да стане позицията на компанията, ако решенията се подкрепят от обективни заключения на анализаторите относно промените на пазара!

Професионалните анализатори събират качествени данни от различни източници и са в състояние да видят тенденции и скрити заплахи зад цифрите. Те редовно общуват с представители на млечния бизнес и разбират техните притеснения и очаквания. Те могат значително да разширят разбирането за реалното състояние на пазара и да помогнат да се видят възможните перспективи за компанията, тъй като конкуренцията на пазара на млечни продукти е доста тежка. Препоръките на анализаторите определено ще помогнат при вземането както на оперативни, така и на стратегически решения.

Анализаторите могат да предложат различни видове информационни и аналитични услуги и продукти:

  • оперативен продукт: електронен информационен и аналитичен бюлетин , който ви позволява да се ориентирате по тактическите въпроси на правенето на бизнес
  • стратегически продукти: годишни аналитични доклади за пазарни проучвания на най-интересните категории млечни продукти за производители: сирене, пълномаслени продукти, сурово мляко, масло, мляко на прах и други.

Не случайно продължаваме да пишем за анализите. Прочетохте колко са важни. Фермерите заслужават да ги имат и знаят какво ще се случи. В момента ситуацията е патова. Дават се някакви пари, фермерите доволни. Цените на суровото мляко също не са от най-лошите и най-важното,че повечето мандри изплащат в срок. Климатичните условия по отношение на кравите също добри. Да пееш и работиш. Дали ще е така след декември, когато никой не знае какво ще е времето, парите ще свършат бързо, защото много маймунки има на клона и всяка иска да вземе своя дял, грубите фуражи също ще свършат, не се знае каква ще е цената на млякото. мрачна перспектива, но все пак трябва да се има в предвид.

Ето, затова ни е нужен анализ, да знаем какво да се прави.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук