От Говедовъд / “Геби” – СТАРТЕР за телета МЮСЛИ

ЕнергоКАЛФ ВИТАЛ 19%, оп. 20 кг

Omne initium difficile est (Всяко начало е трудно).
Това важи с пълна сила за всеки новороден организъм. Така е и в първите дни на новороденото теленце, което в този момент е моногастрично. При преживните животни е особено важно да се подходи сериозно и отговорно към храненето, възможно най-рано, с цел формиране на предстомашията по най-добрия начин. Търбух с максимално добре развити папили, означава по-голяма контактна площ, което ще носи ползи за бъдещото усвояване на грубия фураж от животното.
Варианти и форма на фуража.
На пазара се предлагат всякакви фуражи, в различни варианти – брашнест, начупени зърна, гранулиран стартер, гранулиран и екструдиран стартер, мюсли. Безспорно най-добрият вариант за първи прием на твърд фураж за телетата са мюслита, и гранулираните и екструдирани фуражи.

Стартерните мюслита може да давате още от 7-я ден. Това освен препоръка, е и най-лесният начин да приучите телето към консумация на твърда храна. Апетитно ухаещите мюслита възбуждат желанието за консумация, а изследвания доказват че рискът от диария е по-малък в сравнение с гранулиран, но не екструдиран стартерен фураж.

Предимствата на мюслита за интензивно отглеждане на телета се крие в технологията на обработка на зърното – под висока температура и влага, се разбива трудноусвоимата скорбяла на по-къси вериги, което води до по-добра и по-висока усвояемост на стартера. Чрез флейковането на зърното се увеличава и неговата повърхност, което благоприятства развитието на търбуха чрез механичното му стимулиране.

Съдържание.
Стартерното мюсли от ГЕБИ съдържа царевица, пшеница и ечемик, всичките флейковани, както и гранули от екструдирани царевица, соев експелер и шрот, слънчогледов шрот, люцерново брашно и балансиран витаминно-минерален състав.

Хранителен състав на стартерно мюсли от ГЕБИ:

Суров протеин 19%, Витатамин А, МЕ -16 000;
Сурови мазнини 4%, Витатамин D3, МЕ-2 300;
Сурова пепел 10%, Витатамин Е, мг/кг -120;
Сурови влакнини 7%, Мед, мг/кг-5;
Калций 1%, Желязо, мг/кг-20;
Фосфор 0,50%, Йод, мг/кг -0,60;
Натрий 0,25%, Манган, мг/кг-20;
Цинк, мг/кг-20; Селен, мг/кг-0,10;


Препоръки:

Давайте на телетата ЕнергоКАЛФ ВИТАЛ МЮСЛИ 19% на воля!
Захранването на телето трябва да започне от 7-я ден след раждането. Наред с фуража, осигурете постоянен достъп до чиста и прясна вода.
В първите дни давайте в малки количества (50-100 г на ден), като постепенно увеличавате дневната дажба с повишената консумация на телето.
Не е необходимо да давате допълнително сено или друг груб фураж!
ВАЖНО! Всекидневно следете за хигиена на хранилките! Почиствайте ги от изостанал и неизяден фураж от предишно зареждане!


Предимства на ЕнергоКАЛФ ВИТАЛ МЮСЛИ 19% стартер за телета от ГЕБИ:

Вкус, възбуждащ апетита на телето.
Телето бързо и лесно се приучва да приема твърди фуражи.
Икономически изгодно поради по-малка консумация в сравнение с друг стартерен фураж.
Със стартер-мюсли ЕнергоКАЛФ ВИТАЛ 19% на ГЕБИ, телето ще развие своя търбух по най-добрия начин, БЕЗ допълнително сено или друг груб фураж!
Най-добра цена на пазара, гарантирано качество от ГЕБИ!
Геби извършва 100% контрол на афла микотоксини във фуража за преживни!

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук