Ново начало – седем дни в седмицата

Ако някой от фермерите ни, не го е усетил, че вече има даден старт за това – просто е фалирал. Пандемията ни накара да си направим равносметка и да променим навиците си и вижданията си. Горещото време дойде по-бързо отколкото очаквахме – оказа се, че не сме подготвени за това. Така ще бъде и следващата и по следващата година, защото само с отпускане на минимални помощи за борба със сушата, не става нищо.

Следват въглеродните емисии – не сме им сърбали попарата, но и това е на дневен ред.
Зад емисиите се нарежда хуманното отношение към животното. И тук още си играем на криеница и доста от нещата не са свършени.
Няма да споменаваме чл. 137, който и след промените в законодателството с нищо не помогна на животновъдите.
Има и още куп други дребни препятствия, които трябва да се преодоляват – книговодството, условията на труд, осигуровките.

Сайтовете www.Govedovad.com и www.Ovce-kozi.com в продължение на четири години публикуват статии за животновъдството. Животът показва, че времето на индивидуалистите е свършило. За да просперира един бизнес вече е необходимо обединение на всяко едно ниво и без дърпане на чергата на една или друга страна. Именно в Новото ни начало искаме да обединим производители на животинска продукция, преработватели, търговци, наука и администрация в един ОТБОР. В един ТИМ, което на български означава – всички заедно можем повече.

Идеята на нашия проект е всеки ден от седмицата да публикуваме по един материал свързан с обединението. Нашата главна цел е да разберете, че българското мляко може и трябва да бъде спасено. И това ще стане, когато всички заедно изградим новото начало на нашата млечна индустрия.

Ако пропускаме нещо, на което трябва да наблегнем, пишете ни на познатите адреси:

govedovad.bg@gmail.com ovcekozi.bg@gmail.com

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук