Недостиг на агнета. Цените нагоре

0

време за прочит: 1 минута

Търсенето на агнета е стабилно, но в момента количествата агнета в кланиците е недостатъчно, за да се отговори на търсенето. Следователно цените продължават да се покачват и са надвишили ценовите нива близо до рекордно високите стойности, през миналата седмица.

Цените на агнешкото се повишиха отново в много части на Европа през последната седмица, поради ограниченото предлагане на агнешко месо. Съветът за развитие на земеделието и градинарството на Обединеното кралство, отбеляза тази седмица, че австралийския износ на овче месо е спаднал значително тази година от предишните си нива, тъй като производителите са започнали да попълват стадата си след неотдавнашната суша. Всичко това, има обаче, много малко пряко въздействие върху европейските пазари, тъй като Австралия не изнася много продукти за ЕС.

В резултат на намаляването на австралийския износ за азиатските пазари, някои новозеландски продукти, които иначе биха били доставени в ЕС, могат да бъдат пренасочени към азиатските пазари.

Средната цена на тежките агнета в ЕС през 35-ата седмица, приключваща на 30 август 2020 г., е била 589,4 EUR / 100 кг, което е ръст от 0,8% в сравнение с предходната седмица.

Понастоящем пазарните стойности в ЕС са с 16,8% по-високи в сравнение със същия период на миналата година.
На 35-та седмица цените се покачиха в Германия (+ 2,2%), Ирландия (+ 1,8%) и Франция (1,2%)./става дума за кланично тегло/

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук