Цените на месото за клане показват непоследователно развитие в Европа

0

Време за прочит: 2 минути

Govedovad.com: В момента голям проблем за говедовъдите, а за овцевъдите след десетина дни, ще бъде продажбата на старите и непродуктивни крави и овце. Месопреработвателите, като добри бизнесмени, засега мълчат и не проявяват индикация, че се нуждаят спешно от месо. Изчакват, какво ще се случи и преследвайки цел номер едно за тях – колкото се може по-ниски изкупни цени.
Фермерите също се ослушват, макар да виждат, че фуража в хамбара намалява, защото вече и слама няма. Само след двадесет дни от Балкана ще слязат животните отглеждани там. И тогава цената вероятно да падне още. На терена са мургавите бизнесмени, който в момента плуват в свой си води и си развяват байрачето.

Все пак от полза ще бъде за фермерите да знаят какви са изкупните цени в някои Европейски държави.

В Германия цените, както на млади бикове, така и на кравите леко падат, въпреки ниското предлагане. Липсата на персонал в кланиците, също играе определена роля.

В Австрия предлагането на млади бикове все още е на ниско ниво. Цените са непроменени, съобщава борсата за добитък. Предлагането на крави за клане леко се е увеличило и търсенето е балансирано, цените са стабилни. Цените на закланите телета също остават непроменени.

Тази седмица Австрийската борса за говеда отчита цена от 3,37 евро за килограм живо тегло за младите бикове. Цената за юници за клане все още е 2,98 евро. Цената на крави за клане е 2,27 Евро за кг. Телетата за клане постигнаха стабилната цена от 5,45 евро.

Посочените базови цени са цени на плащания за земеделските производители, без да се вземат предвид качествените и количествените надбавки.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук