Жените овцевъдки, трябва да станат видими

0

време за прочит: 1 минута

В Испания последните данни от преброяването на дейността на жените в селскостопанския сектор, публикувани от Националния статистически институт (INE), датиращи от 2016 г., показват, че през тази година има 880 636 земеделски производители, но само 285 467 от тях са жени, тоест 32%. Този процент спада до 25%, когато говорим за „ръководители на стопанство”. В същото време, почти половината от селскостопанската работна сила са жени.

„Женското животновъдство“ се основава на три области, които се считат за съществени за подпомагане на работата на тези жени и те трябва да бъдат обучени за да ги обслужват.

 Първата е комуникацията, с кампаниии, базирана на материали и рекламни послания (лого, видеоклипове, публикации в медиите …), които допринасят за по-голямата видимост, за която говорим толкова много.

Второто, не по-малко важно, обучение в онези области, които са най-търсени и за различните видове, както по технически въпроси, така и в други, по-свързани с управлението и бизнеса.

Третото е признаването на тяхната работа в областта на иновациите чрез създаването на наградата „ZoetisGanaderíaenFemenino“, с която е предназначено да разпознае траекторията и / или дейността на някои от тях, чиито конкретни проекти в областта на животновъдството е иновативна и добавя стойност към общността, в която работи, било защото отговаря за специфична потребност или предизвикателство на сектора, защото се откроява със своята креативност и оригиналност, или поради своята ефективност и рентабилност.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук