Магданозът срещу колорадският бръмбар

време за прочит: 1 минута

Оказа се, че много сполучливо можем да водим борбата с Колорадския бръмбар използвайки запарка от магданоз. Този бръмбар може да го намерите, както при патладжаните така и при доматите. Преди да прибегнете до химикали, до класически инсектициди, дайте шанс на запарката от магданоз! Приготвянето на запарката е елементарно и изисква само вода и прясно набран магданоз, със здрави зелени листа.

Рецепта за „инсектицид” за предотвратяване вредите от Колорадския бръмбар. Състав:
– 5 литра вода
– 150 грама нарязан магданоз, пресен

Начин на приготвяне:

– Оставете водата да заври и добавете прясно нарязания магданоз, след което го оставете половин час, като съда със запарката да е покрит с капак или хавлия.
Многобройни експерименти, че колорадския бръмбар реагира на миризмата на магданоз и напуска растението. Естественото решение може да се използва и когато картофите са в периода на цъфтеж. След изстиване на разтвора пръскаме листата на картофите и др с пръскачката. Препоръчва се да се обработват малки площи засети с картофи или патладжан. Запарката може да е от невен или чай от дива горчица. Също между стеблата на картофите може да се посади хрян или кориандър.

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук