Тарикатлъци с млякото

време за прочит: 1 минута

Бизнеса си е бизнес. Пред него няма бариери, прегради и други пречки. Обикновено от амбициозните, знаещи и можещи бизнесмени се преодоляват всички прегради. На пътя им обаче винаги се изправя „противник”, който с подмолни средства трупа капитали, но проваля и работата на коректните.

Става дума за това, как се продава прясно мляко някъде. Ако потребителите искат прясно овче мляко, те трябва да бъдат много внимателни. Първо трябва да са запознати през кои сезони се доят овцете. У нас например, овче мляко може да се намери от месец март до края на юли. Е, има и през всичките месеци на годината, но те са няколко ферми у нас, които управляват стадата си  така че да се дои целогодишно.

Второто е – много да се внимава с миризмата на млякото. Много пъти клиентите се лъжат  като казват, че млякото поне малко трябва да мирише на овца или тор. Млякото не трябва да има мирис, а вкус. Чистото мляко трябва да мирише добре.

Как кравето мляко става овче и съответно му се взема двойна цена. Много пъти клиентите се лъжат, като казват, че млякото поне малко трябва да мирише на овца. . Млякото лесно може да улови миризмата на оборски тор, и много от некоректните търговци практикуват това. В кравето мляко те хвърлят малко овчи или кози тор  и след това филтрират, но миризмата е вече  импрегнирана. Може и в кърпа да се постави кожа или вълна и да се потопи известно време в млякото и то придобива миризмата на овца.

Тарикатлъците с краве мляко са извън сезона на доене на овцете. Внимавайте.

 

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук