Полиция в защита на животните

0

Време за прочит: 2 МИНУТИ

На много от нас се е случвало да видим, колко грубо се отнасят с тях някои собственици.  Най-малкото е било камшика или пръчката. А това което не сме видели, само можем да си го представим.
Съществува, да знаете.
Към това прибавяме и условията в които живеят животните. Прословутия чл137 от ЗВМД излезе на преден план за решаване, когато се разбра, че нямаш ли го, няма субсидии. Ами досега как са живели тези животни. В тази връзка, за да не си прехвърлят отговорностите различните институции, натоварени с решаване на този въпрос, румънците постъпват, без да философстват върху проблема със създаване на т.н Животинска полиция.

Днес е публикуван проект на Наредба за полиция, защитаваща правата на животните. Планът за създаване на животинска полиция предвижда, че застрашените животни могат да бъдат конфискувани и полицейските служители ще имат правото да влязат в частна собственост без заповед от съдията, ако се установи, че животното е в опасност.

Полицейските служители могат също така да използват силите и средствата, с които разполагат, за да действат за спасяване на животно и „действията на полицейските служители, включително тези, които влизат, могат да се записват с предоставените аудио-визуални или фотографски средства без съгласието на лицата“.

 Безконтролното присъствие на големи и малки еднокопитни и преживни животни по обществени пътища се счита за ситуация, при която животните са застрашени и полицията може да конфискува вашите животни.

Освен това малтретираните животни ще бъдат настанени в обществени приюти за лечение и след това ще бъдат дадени за осиновяване.

Полицейските органи, които при изпълнение на задълженията си установяват, че животно е в опасна ситуация, издават заповед за настаняване на животното в приюта.

Животно в ситуация на опасност означава:

а ) нараняване или измъчване на животни;
б) организация на битки между животни;
в) стрелба по домашни животни или диви животни ;
г) използването на живи животни за обучение на животни или за контрол на тяхната агресия;
д) присъствието без наблюдение по обществени пътища

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук