Алкохола и карантината

0

време за прочит: 2 минути

По време на големите карантини породени от  коронавируса преди няколко месеца, много сектори на идустрията получиха тежки удари. Колкото и да ви е чудно, тя даде и отрицателен ход и на алкохолната индустрия. Независимо от това, че много лекари дадоха препоръка за жабурене с алкохолни напитки преди лягане, други говореха за профилактичните свойства на ракията, употребата на алкохолни напитки се  е намалила драстично. Според маркетинговата компания Nielsen епидемията е нанесла сериозен удар на пазара на алкохол във Франция. Търсенето на някои алкохолни напитки рязко падна – продажбите на шампанско намаляха с 52%, други пенливи вина – с 28%.

Тъкмо обратната е ситуация с употребата на алкохолни напитки по време на  карантина сред жителите на САЩ. Като цяло през първата седмица на карантина продажбите на алкохол в страната нарастват с 55% в годишно изражение. Продажбите на силен алкохол се увеличил най-много – със 75%, на вино – с 66%, а на бира – с 42%.

Италианците също пият повече алкохол в карантина. Например по време на карантина продажбите на вино в Рим нарастват с 240%, а във Флоренция – с 220%.

В Украйна, общият обем на продажбите на вино остава на същото, предкарантинно ниво. Поради глобалната пандемия и ситуацията със затварянето на границите, украинците започнаха да обръщат повече внимание на местните продукти. Украинците са станали по-икономични и тъй като алкохолните напитки с украински произход имат по-лоялна ценова политика от чуждестранните и хората все повече го предпочитат ..

Онлайн продажбите на вино значително в Украйна значително се повишиха. През март 2020 г. онлайн продажбите нарастват около три пъти в сравнение със средните продажби за предходни периоди .Пивоварна Riven също се фокусира върху онлайн продажбите – тя приемат поръчки за целенасочена доставка на бира.  Ето защо пивоварната беше принудена да привлече допълнителен персонал и превозни средства, които да доставят хмелните изделия. Поръчки се получават и доставят два пъти на ден. Минимална поръчка – 1 пакет бира.

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук