Професия акушер в животновъдството

[button color=”” size=”” type=”outlined” target=”” link=””]време за прочит: 1 минута[/button]

В Нидерландия, официално има професия акушер в животновъдството. Това са хора имащи средно ветеринарно образование, и специализиране по израждането на животните. На нашите животновъди им е пределно ясно, колко необходим е такъв специалист. Тази професия, вече е сложена в графа „ умиращи”. В Нидерландия са останали десетина акушери, но организацията на ветеринарните лекари в страната искат тези акушери да спазват правилата, докато тази професия е активна. Съгласно правилата, акушерите могат да правят Цезарови сечения при крави само при спешни ситуации. Във всички останали случаи, сечението се прави от ветеринарен лекар.

В момента, Ветеринарният дисциплинарен съд ще се произнася в продължение на няколко седмици относно направено незаконно Цезарово сечение от акушер на животни, който прави това от четиридесет години.
Дисциплинарният съдия забелязал , че той винаги пише „акушерска интервенция” на фактурите, които дава на фермерите и никога думата Цезарово. Случаят започнал да се разнищва, след  сериозни усложнения при раждането на крава и срещу акушера е  направен доклад от фермера.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук