Сиренето трябва да спаси пазара

време за прочит: 2,5 минути
Китай очаква големи излишъци от мляко през следващите четири до пет години, защото населението ще харчи по-малко за млечни продукти. Китайските  власти призоваха националната си млечна индустрия да преработи повече мляко в мляко на прах и сирене през следващите години. Млечните преработватели се насърчават с премии за разработване на нови аромати и нови видове сирене.

Очаква се излишъците от мляко да се появят от промененото поведение на общественото хранене след пандемията на коронавируса и от изчезването на голяма част от ресторантьорството. Поради изчезването на туризма, милиони китайци вече са загубили доходите си през последните месеци. Те също имат по-малко разходи за млечни продукти, които за много китайци са главно луксозен продукт, сочи доклад на земеделските консултанти на холандското посолство в Пекин.

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) и Организацията на обединените нации за храни и земеделие (ФАО) също очакват по-слабо търсене според прогнозите им за 2020-2029 г.

Сиренето трябва да спаси пазара

През последните години на сиренето се обръща все по-голямо внимание, като нова възможност за растеж за китайската млечна промишленост. Развитието се ръководи главно от бързото популяризиране на консумацията на храни в западен стил. Избухването на Covid19 затрудни много от млечните компании да достигнат до потребителите си, което доведе до излишък на мляко или дори като отпадък.

Като решение експерти призоваха  компаниите да произвеждат концентрирано мляко и други мерки за преработка на млечни продукти. Данните показват, че годишното потребление на сирене в Китай през 2019 г. е надхвърлило 300 000 тона (включително крема сирене). Очаква се консумацията на китайско сирене да продължи да нараства през следващите години със среден годишен темп на растеж от над 19 процента.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук