Цената на овчето мляко – Гърцияя

0

Време за прочит: 2 минути

Втората страна в ЕС, след Испания, която преброй  овцете и козите си – е Гърция. Не само по бройки овце, води тази страна. Води и по една от най-добрата цена за овчето и козе мляко. Гърция е и единствената страна от ЕС, която успя да изнесе повече хранителни стоки от миналата година.

Гърция изнася храни

„Изглежда, че напоследък нещо се движи на вътрешния пазар на овче и козе мляко. Представители на мандрите подготвят производителите за евентуално повишаване на цените на млякото, като се започне от есента, когато започва новият сезон.
В Северна Гърция, където нещата са по-трудни за производителите през последните години,  има увеличение на цените на цените на доставеното мляко.
Всеки месец, цените, дадени от фирмите за овче и козе мляко, се увеличават с 1-2 цента, което създава положителна атмосфера и създава очаквания за нас следващата есен, че може да има увеличения и балансира цените над 80-85 цента за килограм овце. Търсенето на мляко е много голямо.” –  казва един гръцки овцевъд.

Друг овцевъд от района на Солун, споделя, че  „тези дни цените при овцете варират от 67 до 78 цента на килограм, а при козите – от 42 до 50 цента на килограм. Разбира се, за добро качество те дават плюс 2 цента на килограм, докато за по-ниско качество  понижават с 10 цента на килограм. Основен проблем за нас е анализът, който трябва да го има на хартия, подписана от неутрален специалист. “

В Янина цените са от  от 85-95 цента на килограм, а в друга област от 72 до 75 цента за кг.

 

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук