Клането на жертвени животни – нови правила

време за прочит: 2,5 минути

Ислямският фестивал на саможертвата (Курбан байрами) тази година ще бъде от 31 юли до 2 август.  Администрацията на област Вестервалд предупреди всички мюсюлмански граждани, че клането на жертвени животни – т.е. клане без предварително зашеметяване – е забранено. Така казва и Закона за хуманно отношение към животните. При прерязване  на шията, не анестезираните животни изпитват болка, затруднено дишане и страх от смъртта. Това може да отнеме до минута, а много пъти и повече.

Клането в пълно съзнание е напълно ненужно, тъй като има алтернативи, съобразени с хуманното отношение към животните, които се приемат от голям брой мюсюлмани, включително мюсюлмански богослови: овцете или говеда не се убиват.

Областната администрация категорично препоръчва мюсюлманите да колят животните  под упойка в  кланица в която се спазват правилата. Клането в задния двор, както неведнъж е наблюдавано по време на фестивала, може да бъде взето, като нарушение на закона и се налагат  глоби до 25 000 евро.

По време на фестивала, също  трябва да се гарантира носенето на маски за устата и носа, спазването на изискването за разстояние, спецификацията на данните за контакт и спазването на хигиенните разпоредби от кланицата.

източник: westerwaldkreis.de

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук