Продаде се куче за 12 000 паунда

0
Време за прочит: 2,5 минути 
Десетмесечно овчарско куче на име Tynygraig Jet постигна световна рекордна цена от 12 000 паунда на аукциона в Skipton в Северен Йоркшир. Този търг беше малко по-различен. Поради ограничения от коронавируса, търгът се проведе онлайн. Въпреки, че това бе първия такъв търг, той с нищо не затрудни организаторите. Напротив, по време на търга бе поставен втори рекорд за най-скъпото необучено куче. Джим, черно-бяло куче, се продаде за 2,350 паунда. 
Предишния рекорд от 7,035 паунда за куче под 12 месеца, бе подобрен от Jet ..
Купувачи на Jet са  г-н и г-жа  Ууд, които обработват около 2700 декара в Уелс.
Новата  придобивка ще бъде използвана единствено като работно куче в смесено стадо с до 4000 разплодни овце, заедно със стоково стадо с бозаещи телета, състоящо се от около 480 говеда за разплод..
Госпожа Ууд каза: „Тя е прекрасна кучка. Всъщност сме убедени, че тя ни намери, защото когато отидохме да я вземем, тя сама скочи в нашето превозно средство. Бившият собственик е  казал, че никога досега тя не е правила подобно нещо.”
Джет е купена като евентуален заместител на сегашното десетгодишно работно куче на фермера.
Най-скъпата овчарка в света е продадена на американски собственик на ранчо за 18 900 паунда преди 2.5 години. Но и този рекорд падна през март, когато цената за едно куче стигна   19 451 паунда.
1 паунд= 2.15лева

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук