Всеки трети човек купува храна онлайн

1

време за прочит: 1,5 минута

Германската федерална асоциация за цифрова икономика (BVDW) проведе  проучване за пазаруването онлайн на хранителни продукти. Независимо от консерватизма на германците към новите неща, докато не са сигурни, че ще са полезни поне 101%, този път много от тях са за пазаруването онлайн.

 Според проучването на BVDW, всеки трети германец (33%) вече е купил храна чрез интернет,  и ще го направи отново. Почти толкова много анкетирани (32%) все още не са купили от интернет, но ще се опитат да го направят. Само 25% от анкетираните никога не са поръчали храна по интернет и няма да го направят и в бъдеще.

За  германците, не е необичайно за иновации – пазаруването за домакинствата си е направо ритуал, но изглежда, че когато ползите от купуването онлайн са очевидни, хората са отворени за тази алтернатива, и могат да приключат с традицията.

Според изследването на BVDW средните предимства са следните: 60% от анкетираните одобряват възможността за поръчка по всяко време, и 55% са удовлетворени, че не е нужно да доставят сами продуктите до дома си.

Другите предимства включват спестяване на време (50%), фактът, че  не трябва да се ходи до супермаркета (47%), и могат да поръчат стоки навсякъде (44%).

Разбира се, има и скептици по отношение доставките онлайн. Почти две трети от германците (63%) казват,  че не може да се прецени предварително или провери  качеството на храната, почти всеки втори анкетиран (46%) смята, че трябва да се чака дълго за доставка, 43% критикуват високите  транспорт разходи, и по-високите цени в сравнение със супермаркетите.

(Източник:DW).

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук