350 грама алкохол седмично са фатални

време за прочит: 1 минута

Нашите животновъди не са аскети. Те са работливи хора, знаят как да се веселят и всичко „забранено”, както казват някои не им е чуждо. След тежкия труд във фермата, почти всеки фермер вечер си пийва по една чашка домашна ракийка. Статията поместена от www.economic.bg относно действието на 350 те грама алкохол ни притесни и намерихме за необходимо да запознаем с нея нашите читатели.

350 грама твърд алкохол на седмица, 5 години по-кратък живот

Най-застрашени са мъжете на 40 години

Мъжете, които на 40 години пият повече от 350 грама твърд алкохол седмично, са по-застрашени от сърдечно-съдови заболявания, а животът им се скъсява с 5 години. По-високата консумация на алкохол увеличава риска от инфаркт, коронарна болест на сърцето и други сърдечно-съдови заболявания. Рискът за 40-годишните мъже, които пият между 200 и 350 грама твърд алкохол седмично, е по-нисък, но отново го има. Техният живот се скъсява с 2 години спрямо наборите си, които не пият.

При 40-годишните жени употребата на 350 грама и повече твърд алкохол седмично скъсява живота с около 4.5 години. Консумацията на 200-350 грама твърд алкохол при тях съкращава живота с 1.5 години, а при 100-200 грама – с около половин година.
Съкращаването на живота е спрямо хора, които употребяват под 100 грама твърд алкохол на седмица. Изследването показва, че толкова ниска доза не влияе осезаемо върху здравето на хората.

източник:Economic.bg.

4 КОМЕНТАРИ

  1. Мъже, пийте с мярка и не го правете всеки ден. Това не е нещо без което не можете. Просто сложете ред в консумацията на нещо, което с висока доза ви вреде.

  2. Сиреч ако пия по половин кило на седмица ще стана на 30 години 🤔🤔🤔🤔 оооо започвам от понеделник

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук